Qarpızın tərkibində likopen maddəsi olduğundan orqanizmi xərçəng xəstəliyindən qoruyur.
Maraqlıdırsa xəbərin ardına keçin..
Qovun həzmi asanlanlaşdırır, qanı təmizləməklə yanaşı, həm də artırır, böyrəklərdəki qum və daşların tökülməsinə yardım edir. Qovunun tərkibində su daha çoxdur. Dərinin təravətli qalmasını təmin edən qovun orqanizmin gün ərzində C vitamininə olan ehtiyacını da ödəyir. Qarpızın tərkibində likopen maddəsi olduğundan orqanizmi xərçəng xəstəliyindən qoruyur. Sidik kisəsi daşlarını təmizləyən qarpızın əti də, çəyirdəyi də, qabığı da dərmandır, qoxusu baş ağrısını kəsir, dərini təmizləyir, iştahaaçandır, susuzluğu aparır, bağırsaq qurdlarını öldürür.
|